
2020 оны 10 сарын 29

2020 оны 10 сарын 29

2020 оны 10 сарын 29

2020 оны 10 сарын 28

2020 оны 10 сарын 28

2020 оны 10 сарын 28

2020 оны 10 сарын 27

2020 оны 10 сарын 27

2020 оны 10 сарын 26

2020 оны 10 сарын 26

2020 оны 10 сарын 26

2020 оны 10 сарын 23

2020 оны 10 сарын 23
2020 оны 10 сарын 23
2020 оны 10 сарын 23
2020 оны 10 сарын 22
2020 оны 10 сарын 21

2020 оны 10 сарын 21

2020 оны 10 сарын 20

2020 оны 10 сарын 19

2020 оны 10 сарын 19

2020 оны 10 сарын 16

2020 оны 10 сарын 16

2020 оны 10 сарын 13

2020 оны 10 сарын 13

2020 оны 10 сарын 13

2020 оны 10 сарын 13

2020 оны 10 сарын 13

2020 оны 10 сарын 13

2020 оны 10 сарын 12

2020 оны 10 сарын 12

2020 оны 10 сарын 12

2020 оны 10 сарын 12

2020 оны 10 сарын 12

2020 оны 10 сарын 11

2020 оны 10 сарын 11

2020 оны 10 сарын 11
2020 оны 10 сарын 09

2020 оны 10 сарын 09

2020 оны 10 сарын 09

2020 оны 10 сарын 08

2020 оны 10 сарын 08

2020 оны 10 сарын 07

2020 оны 10 сарын 07

2020 оны 10 сарын 06

2020 оны 10 сарын 06

2020 оны 10 сарын 06

2020 оны 10 сарын 06

2020 оны 10 сарын 05

2020 оны 10 сарын 05

2020 оны 10 сарын 20
2020 оны 10 сарын 21
2020 оны 10 сарын 22

2020 оны 10 сарын 21
2020 оны 10 сарын 23

2020 оны 10 сарын 23
2020 оны 10 сарын 23

2020 оны 10 сарын 23

2020 оны 10 сарын 27

2020 оны 10 сарын 26

2020 оны 10 сарын 26

2020 оны 10 сарын 26

2020 оны 10 сарын 29

2020 оны 10 сарын 27

2020 оны 10 сарын 28

2020 оны 10 сарын 28

2020 оны 10 сарын 28

2020 оны 10 сарын 29

2020 оны 10 сарын 29
Амралтын өдрийн амттай хоолны жор
2020 оны 10 сарын 11
Амралтын өдрийг та бүхэн гэр бүлээрээ ая тухтай өнгөрүүлж байна уу. Эрхэм уншигч та бүхэндээ зориулан амралтын өдөр хийх амттай хоолны жорыг танилцуулж байна. Булгоки жангол буюу амталсан махтай ногоотой шөлийг хэрхэн хийх вэ.
Орц:
* 1 кг үхрийн цул мах (tenderloin beef)
* тал стакан цуу
* 1/4 стакан сахар
* тал стакан ус эсвэл вино
* 12 хумс сармис, арилгасан
* 1 ш лийр, арилгаад хэрчиж бэлтгэсэн ( байвал сайн)
* 1 ш дунд зэргийн хэмжээтэй сонгино
* хар перц* sesame тос мөн үр
* 1 амны халбага зөгийн бал
Бэлтгэх нь:
Орц:
* Амталж бэлтгэсэн мах (булгоки)
* мөөг, хэрчиж бэлтгэсэн* ногоон сонгино
* дуфу* ногоон чинжүү (халуун)* лууван* сонгино
* 1 л орчим үхрийн тунгалаг шөл
- Үхрийн махаа нимгэн хэрчиж бэлтгэнэ.
- Сармис, цуу, сахар, ус, зөгийн бал, сонгино, лийрээ холиод 30 секунд орчим блендэрдэж соусаа бэлтгэнэ. Хар перц нэмж амтлана.
- Хэрчиж бэлтгэсэн махан дээрээ соусаа нэмээд гараараа сайтар хутгаж өгнө.
- 1-2 амны халбага sesame тос мөн хэмжээний үр нэмнэ. Нийцүүлж хутгаад хөргөгчинд хийн хамгийн багадаа 3 цаг орчим байлгана.
- Ингэж бэлтгэсэн махыг хайруулын тавганд, зууханд бүр ил гал дээр шарж идэж болно.
БУЛГОКИ ЖАНГОЛ БУЮУ АМТАЛСАН МАХТАЙ НОГООТОЙ ШӨЛ
- Томхон хайруулын таваг (халуун тогоо) бэлтгэнэ. Хүссэн ногоогоо (лууван, сонгино, ногоон сонгино, мөөг г.м) хүссэн хэмжэндээ хэрчээд халуун тогооны захаар тойруулан тавина. Булгоки буюу даршилсан махаа голд нь байрлуулна.
- Халуун, ногоон чинжүүгээ жииглэн хэрчээд махан дээрээ тавина.
- Үхрийн тунгалаг шөлөө нэмнэ.
- Таглаад 5-10 минут буцалгаад таглааг нь авч махаа хэсэг хутгаад буцаан таглан дахиад 10-15 минут буцалгана. Халуунаар нь таваглаад будааны хамт сервислэнэ.
Энэ МЭДЭЭ танд таалагдаж байвал Like хийгээрэй. Танд баярлалаа.
Манай САЙТ танд таалагдаж байвал Like хийгээрэй. Танд баярлалаа.